Hej!

Som ni kanske redan vet har Emilia avgått som delägare av klubben, Jaquelin och Daphne har tillkommit som nya ledare och bloggen är under renovering.
 
 
Allt detta på en och samma gång, det var inte menat ifrån början.
 
Men nu sitter vi i denna förvirrade röra och då blir det lätt rörigt inom klubben, det viktiga är: Ta det lugnt!  Vi kommer att lösa detta så fort vi kan!

Nya evenemang kommer trilla in på schema igen så småningom men i nuläget får ni vara uppmärksamma på sso, kik och skype efter spontana små aktiviteter.
 
 
Vill tillägga att jag och ledarna kommer jobba hårt för att göra AF mer stabil, flexibel, gemensam och rolig än innan!
 
Tveka inte att kontakta mig eller ledarna vid eventuella frågor och funderingar.
 
Mvh MoaW

Rolla!

(Tidigare publicerad i cA)
 
I klubben förekommer det rollande, detta kan lätt förvirra i ordningen om man inte förstår hur det ska gå till. 
Vill att ni tar hänsyn till att alla regler i denna klubb möjligtvis inte stämmer överens med rollregler som kända skådespelare har i sina manus, vi jobbar efter våra små regler som man märkt fungerar! 
 
Så att vi inte trasslar till allt redan nu: Rolla innebär att man utför ett rollspel.
 
–------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Man måsta ta hänsyn till hur många som ska rolla i gämförele med hur många som är aktiva. Två personer kan inte tvinga 15 att följa alla regler, det skulle endast medföra kaos.
Jag kommer tillbaka till detta senare i inlägget.
 
När man inte rollar ska man skriva inom parenteser, detta är för att man snabbt, enkelt och effektivt ska kunna urskilja replik och en t.ex utomstående fråga. 
Jag utvecklar detta lite så att alla verkligen förstår hur förvirrande det kan bli.
 
-Lena : kom, vi går till sjön!
-Sally: ja! Vilken bra idé! 
-Cora: jag vill inte dit jag vill fortsätta med mina uppdrag.
-Lena: (vi pratar inte med dig Cora)
-Sally- (är hon me o rollar?:0) 
 
Förstår ni? Där är stämningen förstörd...
 Det är nog den mest grundläggande regel som ser till att allt fungerar som det ska.
 
*Kan du irl höra någon prata med dig när du står i köket och den andre i skolan som är 7 km bort? 
Njeeeeeeeee.........
Alltså kan vi när vi rollar bara höra de personer vi kan se! 
Okej?:)
 
 
-Ni kommer ibland få se att man skriver inom dessa små symboler-
Och det betyder att man viskar, lätt ha!? :) 
 
Ibland händer det ju att roller känner varandra, alltså att detta är förbestämt. Då är det ju ibland så modernt att mobiltelefoner finns^^ 
 
''sms''
Detta är ett enkelt sätt att få alla att förstå vad som händer.
 
Nu tillbaka till antalet som rollar av antalet aktiva. 
Är man 15 aktiva inne och tre av de rollar kan inte de tre befalla resten att följa regeln med paranteser, för det första vet de som rollar vilka som gör det och för det andra kommer det bli en ojämn stämning om alla alltid ska lyda rollarna.
Är situationen lik denna råder jag er att låta de som inte rollar skriva hur **** de vill, i detta fallet är det DU som rollar som måste acceptera detta. 
Enkelt sagt, de som inte rollar skriver hur de vill.
De som rollar följer reglerna :) 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Att rolla "Adel & Bandit".
 

Detta är en mkt känd gengre inom mina klubbar vilket gör att jag vill dela med mig av våra regler! :)
 
*Adelsfolket är de Rika, Förnäma, Fina, Pryda rollerna. De rika har Fina tävlingshästar och Kläder sydda med silvertråd! De får dock ALDRIG använda W-Hatt.! Häsen får heller ALDRIG ha W-sadel.
 
*Banditerna är de Elaka, Mordiska, Sliskiga, Hemska, Orättvisa rollerna. De har kläder av låg kvalité och använder ALLTID W-Hatt. Hästen har även 99% av tiden en W-sadel.
 
*Bönderna- Fattiga, "Neutrala" människor. Har kläder av traskiga tygslamsor och sadlar av läderstumpar. :)
 
Inom detta rollspel ska man tala med så gamalt språk som man själv klarar av. Typiska ord som vi använder är; Dock, Ack, Äro, Haro, Icke... Tex :)
 
VIKTIGT ATT KOMMA IHÅG: ADELN FÅR ALDRIG ANVÄNDA SIG AV SVORDOMAR, DET ÄR DET STÖRSTA BROTT MAN KAN GÖRA. DE FÅR HELLER ALDRIG BEBLANDA SIG MED BANDITER, ALDRIG. (Regler är till för att brytas inom denna punkt ;))
 
Nu till områdesöversättning:
*ML- De fattiga bönderna bor i ML, ingen av Adeln tycker om Bönderna och deras mark.
*FP- Är feststaden. Här kryllar det av folk av alla des slag men såklart har Adeln rättigheterna. Därför finns det Vakter överallt!
SGB- Alla inom Adeln som är viktiga bor i SGB, det är även här Kungafamiljen bor. INGA Banditer är tillåtna, därför kryllar hela SGB av vakter. Adeln behöver bara skrika efter dem så kommer dem! SGB räknas även som hela Jorviks huvudstad.
VG- Är Baronessans tillhåll. Hon är då den snåla damen som styr och ställer. Dock är hon inte över Drotningen som bor i SGB's slott.
GÅD- Är en speciell plats. Inom GÅD's grindar får nämligen både Adeln och Banditerna röra sig! Dock är Banditernas tillhåll i Gyllenbladskogen och liknande områden.
HW- Är Banditernas ställe. Här har Adeln INGENTING att säga till om. Banditernas regler. Här skjuts det hej vilt och folket dör som flugor. ADELN skall alltså INTE gå in i denna skog!
VD- Är en liten skogs/bondestad där Bönder och Banditer bor tsm. Detta är ett smutsigt ställe som Adeln inte vill vara på, dessutom gäller inte deras regler här.
FG- Är den döda staden. Ingen vet hur den uppkom eller varför den finns och därför rör sig få inom detta område. Dock kan man hitta en och annan bergsget här!
SB- Är ett nytt tillhåll. Stället liknar GÅD men här finns även fler regler. Adeln skall icke rida igenom Gröndal-skogen för där gäller Baniternas regler!
Banditerna får ICKE röra sig inom Jarlaheim eller Jorviks stall! Här gäller samma som i SGB, skriker Adeln efter Vakter kommer dem på direkten!
 
Tack för uppmärksamheten, Rolla lugnt!